Erdemler ile İlgili Bilgilendirici Metin

Erdemlerle ilgili aşağıdaki kavram haritasını doldurunuz. Yardımseverlik, misafirperverlik, dürüstlük, güvenilirlik, alçakgönüllülük, merhamet ile ilgili oluşturduğunuz kavram haritasından yararlanarak düşüncelerinizi anlatan bilgilendirici bir metin yazınız. Yazınızda anlatım biçimlerinden yararlanınız.

İnsanların hayatına özle bir anlam katan bazı değerler vardır. Bu değerler hayatımızı güzelleştirir. İnsan ilişkilerimizin gelişmesini sağlar. Örneğin muhtaç birine gösterdiğiniz yardımseverlik onun için çok kıymetli olacaktır. Zaten bu tür davranışlar insanlık görevimizdir.

Bizim kültürümüzün belli bir özelliği de misafirliktir. Misafirlik konusu sosyal yaşantımızın önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Beraberce yenilen yemekler, içilen çay veya kahveler aramızdaki dayanışmayı daha bir kuvvetli hale getirmektedir. İnsanların böyle güzle bir gelenekten mahrum kalması düşünülemez.

İç içe yaşamaya uygun olarak sağlıklı ilişkiler geliştirmeliyiz. Bunun yolu da dürüstlükten geçmektedir. Dürüstlük erdemine sahip olduğunuzda güvenilirliğiniz da artar. Bu da toplumsal yönden vazgeçilmez bir değerdir. O yüzden dürüstlüğe önem vermek son derece faydalı olacaktır. Kendinizi beğenmeden ölçülü oranda davranmak alçakgönüllülüktür. Alçakgönüllü insanlar ise her zaman uyumlu bir yapıya sahiptir. Onlarla tanışıp kaynaşmak çok yararlı olur. Belki de onlardan öğreneceğimiz çok şey vardır. İnsan ilişkilerinin temelinde alçakgönüllülük vardır diyebiliriz. Bu da iyi yürekliliktir.

Merhamet sonsuz bir iyilik kaynağıdır. Onun kalplerimizi yumuşattığı herkes tarafından bilinmektedir. Bu duyguya da sahip olmak insanlar açısından bir ayrıcalıktır. Sonuç olarak insanlar yukarıdaki değerleri benimsemelidir. İyi ve sağlam ilişkiler kurmak bu güzel erdemlere bağlıdır. Onların eksikliği ise dünyayı uçuruma sürükler.

6 Yorumlar

  1. Faydalı oldu.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. banada faydalı oldu teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler çok yardımcı oldu.

    YanıtlaSil
  4. Fikir almama yardımcı oldu teşekkür ederim 😊

    YanıtlaSil
  5. bence çok güzel nedense bütün herşeyi burdan aldım

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski