Yerli Malı ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki örnek metni incelediğinizde yerli malı haftası ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edineceksiniz.

Kendi ülkemizde üretilen mallara yerli malı denmektedir. Yerli malı alıp kullanmak veya tüketmek ülkemizin ekonomisi açısından da çok önemlidir. Bu yüzden üretimi artırmak gerekiyor. Bir ülke kendi üretimi ile ayakta duruyorsa kimseye muhtaç olmaz. Bu yüzden hangi alanda olursa olsun yerli üretime destek olmak gerekiyor. Biz yurt dışından ithalat yapacağımıza üretimi artırıp tüm dünyaya ihracat yapmalıyız. Böylece daha gelişmiş bir ekonomiye sahip oluruz.

Yiyecek, içecek, giysi veya aklınıza gelebilecek her konuda çiftçimizin, esnafımızın, üreticimizin yanında olmak çok faydalı olacaktır. Ülkemizde üretimi yapılırken neden başka ülkelerden alalım değil mi? Bu yüzden kendi halkımızın ihtiyaçlarını karşılamanın yanında dışarıya ürün ihraç ederek ülke ekonomisinin büyümesi için de yerli malına önem vermeliyiz. Bir millet için kendi üretimini yaptığı malları kullanmak çok değerlidir. Biz de bu bilinçle hareket etmeliyiz. Yerli malı, yurdumuzun öz malıdır. Dolayısıyla ondan daha değerli bir şey yoktur diyebiliriz. İnsanın içinde biraz milli ve yerli olan mallara karşı hassasiyet olmalıdır. Bu anlamda kendi elimizle ürettiğimiz, vatandaşımıza ait olan olan her şeyi çok kıymetli görmeliyiz. Bizim de tarım için elverişli arazilerimiz var. Bizim iş adamlarımız da, sanayimiz de yerli mallar üretebiliyor. Örneğin savunma alanında, ulaşım aracında birçok araç ürettik. TOGG aracı tamamen yerli malımızdır. Tarımda bir sürü meyve be sebze üretip Avrupa ülkelerine başka ülkelere ihraç ediyoruz. Görüldüğü gibi yerli malımızın altta kalır bir tarafı yoktur. İnsanımız birçok şey üretiyor. Bize düşen vatandaş olarak yerli mallarımıza gereken önemi vermektir.

Sonuç olarak insan var olduğu müddetçe üretim ve tüketim de her zaman olacaktır. Ancak doğru olan yerli ve milli olana yönelmektir. Hem böylece kendi paramız değer kazanır, hem de ülkemiz kendi kendine yeter hale gelir. Devletimizin üreticileri bu konuda teşvik etmesi, halkı bilinçlendirmesi adına yaptığı çalışmalara katkı sağlamak gerekiyor.

4 Yorumlar

  1. Öğretmenim çok beyendi çeşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Senin adına çok sevindim, rica ederim.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel ellerinize sağlık hocam çok beyendi

    YanıtlaSil
  4. Ben hocaya söylemedim ama baya iyi

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski