Cahile Söz Anlatmak Deveye Hendek Atlatmaktan Güçtür Kompozisyon

Cahile söz anlatmak deveye hendek atlatmaktan güçtür atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazıya uygun bir başlık koyunuz.

Cahil olan biri söz anlamaz. Ona ne konuşursanız konuşun kendi bildiğini okur. Bu yüzden onlarla anlaşmak çok zordur. Cahil birinin kendi doğruları vardır. Onun inandığı dünya görüşü yanlış bile olsa bu durumu kabul etmek istemez. Siz ona neler söylerseniz söyleyin anlamamakta ısrar edecektir. Bu yüzden cahile söz anlatmak deveye hendek atlatmaktan çok daha zordur.

Cahil biri genel olarak kalın kafalıdır: Onun bu özelliği doğruları görmesine mani olur. Yani doğru olan sözler söylediğinizde bunlar onun bakışı açısında hiçbir şey ifade etmez. Dedikleriniz önemsemez bile: Sadece bir tek kendi bildikleri doğrudur, önemlidir. Başkaları ne derse desin ona göre hiçbir anlamı yoktur. Cahillik insanı kör eder. Onun dünyası farklı ve doğru olan şeyleri asla kabullenmez. Dünyaya adeta at gözlüğünden bakar. Bir tek kendi düşünceleri uygundur. Başkasının söylediklerinin önemi yoktur. Hata başkaları tarafından söylenen doğrular bir kulağından girer, öteki kulağından çıkar. Dolayısıyla cahillerle hiçbir şekilde anlaşamayız.

Sonuç olarak cahil kimselere laf anlatmak imkansız denecek kadar zordur. Bir deveye hendek atlatırken ne kadar zorlanırsak cahile laf anlatma konusunda daha çok uğraş veririz. Onun kalın kafası durumu bir türlü kavrayamaz. En iyisi cahillerle münakaşaya girmemektir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski