Çok Yaşamak Elimizde Değil Ama Adımızı Çok Yaşatmak Elimizdedir Kompozisyon

Çok yaşamak elimizde değil ama adımızı çok yaşatmak elimizdedir sözü ile ilgili kompozisyon örneği.

Bazı insanları unutulmaz yapan sebepler vardır. Bu sebepler onların çok iyi işler yapması ile yakından ilgilidir. İnsanlık adına faydalı işler yapan biri ölüp gitse de onun adı her zaman yaşatılır. Kendimizi hiçbir zaman büyük işler yapma konusunda yetersiz görmemeliyiz. İstedikten, azmettikten sonra başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Kendimize inanmalı, insanlara faydalı olacak neler yapabiliriz diye düşünmeliyiz.

Adımızın yaşatılması, asırlar boyunca sürebilen bir şeydir. Bu da bizim insanlığa ne kadar faydalı olduğumuza bağlıdır. Örneğin bir icat yapan kişi insanlığa faydası dokuna çok önemli bir şey bulmuştur. Ya da tarihi bir şahsiyet büyük bir kahramanlık örneği göstermiş olabilir. Bunun gibi hayata dair her konuda çok önemli işler yapan kimselerin adı daima yaşatılır.  Bu kişi bir devlet adamı, sanatçı, yazar veya bilim insanı olabilir. Onlar kendileriyle ilgili konularda çok güzle işlere imza tarak adlarını unutulma hale getiren değerli şahsiyetlerdir. Biz de bu konuda onları örnek alabiliriz. İnsanlığa büyük bir kaklı sağlayabiliriz. O zaman adımızı çok yaşatmak gibi bir imkâna erişebiliriz.

Kısaca özetlemek gerekirse, insan hayatı gelip geçicidir. Çok fazla yaşamak istekse bile bu bizim elimizde değildir. Elimizde olan iyi bir iş yapmak, gönülleri kazanmak, insanların unutamayacağı çok önemli işlere imza atmaktır. Böyle yaptığımız takdirde adımız zaten çokça yaşatılacaktır. Belki de aradan çok uzun yıllar geçse bile adımız asla unutulmayacaktır.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski