Su Tasarrufu ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda sizden su tasarrufu ile ilgili kompozisyon örneği yazmanız beklenmektedir.

Tasarruf konusunda dikkat etmemiz gereken bir nokta da su tasarrufudur. Son dönemde su kaynakları ciddi anlamda azaldı. İçme sularının azaldığı, uzun zamandır yağışa hasret kaldığımız son günlerde suyun önemi bir kez daha gündeme geldi. Gördüğünüz gibi haberlerde her gün su tasarrufu ile ilgili uyarılar yapılıyor: Çünkü yağışlar azaldı. Kuraklığın etkisiyle baraj suları çekildi. Bu noktada suyu dikkatli kullanmak durumunda olduğumuzu unutmamak gerekiyor.

Örneğin suyu nasıl kullanacağımızı iyi bilmeliyiz. İşimiz olmadığı halde hiçbir şekilde suyu gereksiz yere akıtmamalıyız. Su, hepimiz için en temel ihtiyaçtır. Onu umarsızca boşa kullanmak insanlığa yakışmaz. Zaten bildiğiniz gibi suyumuz tükeniyor. Bu yüzden su tasarrufu hayati önem taşımaktadır. Hem başkalarını da düşünmek gerekiyor. Diğer insanlar, başka canlıların da suya muhtaç olduğunu düşünmeliyiz. Gerekmediği halde su tüketimine yol açmamalıyız. Zira su kaynakları giderek tükenme noktasına geldi.

Su kaynaklarının tükendiği son dönemde suyun gereksiz yere kullanılması hiç de iyi bir şey değildir. İleride bu durum belki de daha tehlikeli boyutlara ulaşacaktır.Kuraklık almış başını gidiyor. Su bulamadığımız zaman hayatın ne kadar zorlaşacağını düşünmek bile insana büyük üzüntü vermektedir. Bu sebeple bundan sonrasını göz önüne almalı ve su tasarrufuna önem vermeliyiz.

Sonuç olarak insanların su tüketimi konusunda bilinçlendirilmesi hayati önem taşımaktadır. Biz de etrafımıza yeri geldikçe su tasarrufunun gerekliliğini anlatmalıyız. Bu konuya karşı vurdumduymaz olamayız. Su hayatın kaynağıdır. Onu kullanırken her şeyi göz önünde bulundurmak lazımdır. Eğer yağışlar gelmezse su kıtlığı ile karşı karşıya kalacağımız günler yakındır. Dolayısıyla su tasarrufu yabana atılacak bir konu değildir.

7 Yorumlar

  1. Bence gayet kısa

    YanıtlaSil
  2. ne anlatıyon amk

    YanıtlaSil
  3. sepet sepet yumurta memet beni unutma aaaaaaahhhhahhahhahahahhahah
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski