Doğa İnsan Olmadan da Yaşar Ama İnsan Doğa Yok Olduktan Sonra Yaşayamaz Kompozisyon

Doğa, insan olmadan da yaşar ama insan, doğa yok olduktan sonra yaşayamaz sözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazınıza uygun bir başlık belirleyiniz.

Doğanın kendi kendine belirli bir dengesi vardır. Bu denge kendiliğinden olağana bir şekilde işlemektedir. Başka bir deyişle doğanın düzeninin devam etmesi için insana hiç gerek yoktur. Dolayısıyla insanlar olmadan da doğa yaşamaya devam eder. Hatta çok daha güzel bir şekilde bu ekolojik denge sürüp gider. Doğaya zarar veren asıl etken insanın ta kendisidir.

Örneğin imara açılan yerler mi dersiniz, atıkların suya karışması mı ya da havayı kirleten zehirli gazlar, çöpler mi, dersiniz, bütün bunların oluşmasına insanlar sebep olmaktadır. Bu da doğanın işleyişini olumsuz yönde etkilemektedir. İnsanın yaşaması doğanın temiz olması ile yakından ilgilidir. Çünkü gerek duyduğumuz her şeyi doğadan temin ediyoruz.

Doğa olmasaydı insan nasıl yaşardı bilemiyorum. Çünkü doğa yok olursa insan gerçek anlamda yaşayamaz. Yaşamını devam ettirmek için gerekli olan her şeyi doğadan karşılamaktadır. Ekmek ve sudan tutun da yediğimiz, içtiğimiz daha birçok şey tamamen doğanın bize sunduğum nimetlerdir. Bu yüzdendir ki doğa tahrip edilip yok olursa insanların yaşaması mümkün gözükmemektedir.

Sonuç olarak doğa insana değil ama insan doğaya çok muhtaçtır. İnsanların barınması yemesi, içmesi, hayatını sağlıklı olarak sürdürmesi tamamen doğanın sunduğu olanaklara bağlıdır. Bu yüzden doğayı layık olduğu şekilde korumak en büyük sorumluluktur.

1 Yorumlar

  1. Teşekkürler kompozisyon yazacaktım yardımcı oldunuz

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski