Kurt Kışı Geçirir Ama Yediği Ayazı Unutmaz Kompozisyon

Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz atasözü anlamı ile ilgili kompozisyon örneği. Yazınıza uygun bir başlık belirleyiniz.

İnsan hayatının bazı dönemleri çok zorlu geçebilir. Yani akıp giden bu hayat yolculuğunda birçok zorluk çekebiliriz. Bunlar gelip geçicidir. Bir gün mutlaka esenlik bizimle olacaktır. Ancak o dönemler hiçbir zaman aklımızdan çıkmaz. Çünkü yaşadığımız badireler çok acı olabilir. İnsanların tutumları dikkatlerden kaçmaz.

Örneğin kurt tüylü bir varlıktır. Onun tüyleri soğuğa dayanıklıdır. Her ne kadar öyle bir özelliğe sahip olsa da yediği ayazı ancak kendi belir. Kış belli bir müddet sonra biter. Kurt o soğuğu nasıl unutmazsa insanlar da çektiği çileleri asla unutmaz. Çünkü hafıza denen bir şey vardır. Ç.ok güzel ve ya çok kötü anılarımız aklımızdan çıkmamaktadır. Zaman geçer, her şey geçer lakin çektiğimiz acıların izi hafızamızda canlılığını korur. Bununla birlikte zor zamanlarımızda kimlerin bize destek olduğu da önemlidir. Acı çektiğimiz o dönemlerde yanımızda olan, desteğini bizden esirgemeyen insanların varlığı ya da bizde uzaklaşan kimselerin olması da gözümüzün önüne gelir. Dolayısıyla kötü günlerde etrafımızdaki kişilerin davranışları da ister istemez dikkatimiz çekmektedir. Sonraki yıllarda bu durum da hep hatırlanır.

Sonuç olarak zorluklar, dertler insanoğlunun yakasını bırakmıyor. Bunlardan bazıları o kadar ağır bir etkiye sahip oluyor ki aradan geçen uzun yıllara rağmen hala hatırlanıyor. Bunun nedeni o zor günlerin bizim yüreğimizde kalıcı izler bırakmasındandır.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski