Millî bayramların sizde uyandırdığı duyguları anlatan mektubunuzu, bu bayramları borçlu olduğumuz tarihî kahramanlardan birine yazınız.

Bu bölümde fikir alacağınız mektup etkinliği: Millî bayramların sizde uyandırdığı duyguları anlatan mektubunuzu, bu bayramları borçlu olduğumuz tarihî kahramanlardan birine yazınız.

Sevgili Koca Seyit, bugün yaşıyorsak, bunda sizin fedakârlığınız unutulamaz. Sayenizde bugünleri de görmüş olduk. Milli bayramlar yüreğimin coşkuyla atmasını sağlıyor. Tarihimiz için çok önemli olan bayramlarımızda millet olarak bir araya geliyoruz. Sizleri saygıyla anıyoruz. Yaptığınız kahramanlıkları hiçbir zaman unutmayız. Bundan sonra vatanımız için ne kadar çaba göstersek de sizin yaptıklarınız karşısında çok yetersiz kalır diye düşünüyorum.

Milli bayramlarımız bize tarihimizi hatırlatıyor. Bu topraklarda sizin gibi nice kahramanlar yetiştiğini anlatıyor. O günlerde bayrağımız daha bir farklı dalgalanıyor. İçimiz vatan sevgisi ile dolup taşıyor. Bize bu bayramları yaşama fırsatı sundunuz. O kadar ağırlıkta olan bir mermiyi taşıma gücünü ancak vatan aşkı verir değil mi? Siz bunu başardınız. Sizden başka kimseye böyle bir şey nasip olmadı. Sizi örnek alıyorum. Ben de henüz küçük olsam da elimden geldiğince çalışıyorum. Büyüyüp vatanım için çalışacağıma söz veriyorum. Milli bayramlarımız geldiğinde daima sizi saygıyla, büyük bir minnet duygusuyla anıyoruz.

Belki şimdi bazı şeylerin farkında değiliz. Ama geçmişimizi, tarihimizi, bu bayramları borçlu olduğumuz sizin gibi sayısız kahramanımızı unutmayacağız. Sizinle birlikte Atatürk’ü, Ömer Halis Demir’i düşünüyorum da vatanımız için nice zorluğa göğüs germişsiniz. Yani yaptığınız şey o kadar büyük ve anlamlı ki bunu ifade etmekte yetersiz kalıyorum. Bundan sonraki yıllarda, Milli bayramların yıl dönümünde her zaman sizleri anacağız. Size çok şey borçlu olduğumuzu biliyoruz. Aldığımız nefes, özgürce üstünde yaşadığımız bu topraklar, size borçlu olduğumuz bu bayramlar için üzerimizde çok büyük hakkınız var. Vatan bize emanettir bilesiniz. Siz kahramanlarımıza sonsuz teşekkürler ediyor, ruhunuz şad olsun diyoruz.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski