Bir çocuk olarak vatanınızı korumak için neler yapabileceğinizle ilgili bir sunum hazırlayınız.

Bu bölümde 4. Sınıf Türkçe için istenen etkinlik: Bir çocuk olarak vatanınızı korumak için neler yapabileceğinizle ilgili bir sunum hazırlayınız. Görsellerle destekleyeceğiniz sunumunuzu arkadaşlarınızla paylaşınız.

Bir çocuk olarak öncelikle vatanımı, tarihimizi, çok iyi bilmem gerekir. Ben öncelikle geçmişimize sahip çıkmak gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda ben çocuk olsam da içimde büyük bir vatan sevgisi var. Bu sevgi olursa zaten vatanı korumak için kendimizde her şeyi yapacak gücü buluruz. Vatanını seveni, tarihini iyice öğrenen, ülkesini düşünen her çocuk bu anlamda önemli işler yapar.

Örneğin ben kendi adıma ilk olarak okulumu önemsemek gerektiğini düşünüyorum. Bayrağımıza, milli marşımıza, manevi değerlerimize her zaman saygı duymalıyız ki vatanımızı koruma anlamında ilerleyelim. Bir de tarihimizi anlatan eserleri açıp incelemeliyiz. Bu konuda kapsamlı araştırma yapmalıyız. Dedelerimizden, ninelerimizden vatanımızın nice zorluklarla kazanıldığını dinlemeliyiz. Hepsinden kendimize ders çıkarmalıyız. Bunları yapan bir çocuk vatanı nasıl koruyacağına dair fikir yürütebilir. Vatanımız sadece bir topraktan ibaret değildir. Onun altında yatan isimsiz kahramanlarımız olduğunu unutmayalım. Ecdadımızın tarihe vatanın bağımsızlığı için çektikleri sıkıntıları, verdikleri unutulmaz mücadeleyi unutmamalıyız.

Çocuk olarak vatanımızı korumanın ilk koşulu vatanımızı sevmektir. Bununla birlikte ödev ve sorumluluklarımızı iyi yapmalı, okulu da ikinci bir evimiz gibi görüp devlet malına zarar vermemeliyiz. Hepimiz bu ülkenin geleceğinin teminatı olduğumuzu bilerek davranmalıyız. Görüldüğü gibi vatanımızı korumak işçin yapmamız gereken birçok şey var. Dinimiz, dilimiz, gökte süzülen ay yıldızlı al bayrağımız milli kimliğimiz, tarihimiz bizim en kutsal değerlerimizdendir. Onları her zaman yüceltmeliyiz. Gerektiği gibi sevmeliyiz. Bunun dışında bir çocuk olarak işlerimiz özene bezen yapmalıyız. Böylelikle vatanımızın korunmasına katkımız mutlaka olacaktır.

18 Yorumlar

  1. At et suyu ile 4sınıf

    YanıtlaSil
  2. Eee!görseller nerede!!😠🤔😦

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😮😮😮😮😮😯😯😯😯😯😯😯😤😤😤😤

      Sil
    2. görselleride kendin bul bir zahmet

      Sil
    3. Bence görsel de koymaları lazım

      Sil
  3. Bence çocuk iyi yaptı

    YanıtlaSil
  4. 😑😑😑😑😑😐😐😐😐😯😯😯😯😯😢😕😑😱😱😱😱😱😱😱😕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😐😬😬😡😇😈😈😈😈😈😈😈😈😱😱😱😱😱😠

      Sil
  5. İIğrenç olmuş👎👎👎👎👎👎

    YanıtlaSil
  6. Iyyyyyy👎👎👎

    YanıtlaSil
  7. Pislik olmuş hemen bu pisliği temizle

    YanıtlaSil
  8. Bence güzel olmuş ödevime yardımcı oldu 🤗🤭

    YanıtlaSil
  9. bence gayet iyi hoca beğenir herhalde ben sunumumu yaptım

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski