Küçük hanımlar, küçük beyler kendinizin ne kadar kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız sözüyle Mustafa Kemal Atatürk’ün ne demek istediğini açıklayan bir konuşma yapınız.

4. Sınıf Türkçe için Küçük hanımlar, küçük beyler kendinizin ne kadar kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız sözüyle Mustafa Kemal Atatürk’ün ne demek istediğini açıklayan bir konuşma yapınız.

Atatürk çocukları ülkenin geleceği olarak görmektedir. Bu yüzden onlara çok çalışmaları gerektiğini anlatmak istemiştir. Çocuklar yarın büyüyecek, ülkemizin bekçileri olacaktır. Bunun farkında olmaları son derece önemlidir.

Eğer çocuklar kendilerinin ülkenin geleceğinde önemli bir yere sahip olduğunu bilirse daha çok çalışacaktır. Böylece ileride hepsi de büyüdüğünde iş hayatına atılarak, devletin her kademesinde çeşitli alanlarda hizmet edecektir. Onların sayesinde yurdumuz emin ellerde olacaktır. Şu anda her çocuk yaş itibariyle küçük olabilir. Bu, onların önemsiz olduğu anlamına gelmez. Hepsi de bir gün işin ucundan tutup vatanımız adına çalışacaktır. Bu vatanı ileride onlar temsil edeceği için şimdiden çalışmaya odaklanmaları lazımdır. Mesela okul hayatında kendileri için küçük sorumluluklar almalılar. İşlerini iyi yapmalılar. Ödevlerini düzenli olarak tamamlamalılar. Bu tür küçük işleri başaran çocuklar yarın da ülkesi için kendisine biçilen rolü de en güzel şekilde yerine getirir. Anlayacağınız biz çocuklar şimdiki halimize bakmamalıyız. Yarın hepimiz ülkemizi yükseltmek için çalışan bireyler olacağımızın bilincinde olmalıyız. Buna bağlı olarak daha çok çalışmamız gerekir.

Sonuç olarak Mustafa Kemal Atatürk çocukları her zaman kıymetli ve önemli görmüştür. O, yurdumuzun lideri olarak ileri görüşlü olduğundan yarın büyüyecek olan çocuklara çok iyi eğitim verilmesini önemsemiştir. Onları çalışmayı sevmelerinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır. Konuşmam buraya kadardı. Dinlediğiniz için teşekkür ederim.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski