El işçiliğiyle yapılan ürünler mi yoksa fabrikalarda üretilen ürünler mi daha estetiktir grup tartışması yapınız.

Soru: “El işçiliğiyle yapılan ürünler mi yoksa fabrikalarda üretilen ürünler mi daha estetiktir?” sorusunun cevabını aramak amacıyla büyük grup tartışması yapınız.

Mesele tartışma olduğu için her iki görüşe uygun cümleler yazacağım. İlk olarak el işçiliğiyle yapılan ürünler daha estetiktir görüşünü şöyle savunabiliriz. El işçiliği ile yapılan ürünler büyük bir emek verilerek üretilmektedir. El işi yapılarak üretilen ürünlerde kişinin duygusu da işin içine girer. Yani o ürünü kim yapıyorsa kendi kişiliğini, duygularını da işin içine katarak özenli bir çalışma ortaya koyar. Hatta bu işten keyfi alarak bir ürün meydana getirdiği için çok estetik bir şey ortaya çıkar.

Fabrikalarda üretilen ürünler daha estetiktir düşüncesini savunurken de şunları söyleyebiliriz: Fabrika ürünleri daha profesyonel şekilde üretilir. İşin ehli insanlar tarafından öncelikle bir tasarlama yapılır. Daha sonra kusursuz makineler aracılığıyla bu ürünler estetik bir biçimde üretilir. Fabrika yapımı ürünlerde pek hata olmaz. Çünkü her şeyi makineler yapıyor. İnsan eli değmediği için göze daha hoş görünebilir. El işçiliğiyle yapılan ürünlerde ise hata yapma oranı daha fazladır. Çünkü insan o an dalgın olabilir. Ya da yanlış bir dikiş yapabilir. Bu da üründeki estetikliği bozacaktır.

Sonuç olarak el işçiliğiyle yapılan ürünler biraz keyfidir. İnsan keyfi isterse, bu alana ilgi duyuyorsa el işi yapar. Kendi duygularını da bu ürünlere yansıtır. Bunu herkes beğenmeyebilir. Sadece onu yapanın beğenisiyle ortaya konmuştur. Fabrikalarda üretilen ürünlerde daha çok kesime hitap edilme olayı vardır. Her renkten, her desenden çokça üretilir. Birini beğenmeyen bir başka ürünü beğenebilir. İnsanlar renk ve nakışlara olan ilgilerine göre kendilerine estetik gelen ürünleri almak ister.

26 Yorumlar

  1. Umarım bizimkiler yazma be ve baya güzel ALLAH RAZI OLSUN

    YanıtlaSil
  2. Tşk çok yardımcı oldunuz

    YanıtlaSil
  3. iki de bir reklam giriyor ne biçim site bu

    YanıtlaSil
  4. Çok güzelolmuş ellinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. çok güzel tşk

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz

    YanıtlaSil
  7. Fabrika ürünlerindede hiç duygu bulunmaz ve kültürler yansıtılmaz emek yoktur ve özentidir kopyalana bilir. Ama el işçiliğinde ki hatalar estetik anlamda güzeldir el işçiliğini yapan zaten ustadır

    YanıtlaSil
  8. Tşk çok yardımcı oldunuz

    YanıtlaSil
  9. Çok iyisi tşk

    YanıtlaSil
  10. Reklam izliyodum ki araya ödev girmiş azcik cikartirsaniz sevinirim

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski