Ana fikri yardımlaşma olan kısa bir hikaye yazalım.

Soru: Ana fikri yardımlaşma olan kısa bir hikaye yazalım.

Yiğit fakir bir ailenin tek oğluydu. Babası gurbete çalışmaya gitmişti. Annesiyle kendisi de hayatına kaldıkları yerden devam ediyorlardı. Babası çalıştığı yerden para alınca ara sıra evlerine gönderiyordu. Fakat bu sıralar paraları bitmişti. Maddi açıdan sıkıntılı günler yaşıyorlardı.

Okulda Türkçe öğretmenleri proje ödevlerini istemişti. Bunu yapmak için A4 kağıdı gerekiyordu. Yiğit'in A4 kağıdı alacak parası bile yoktu. Yakın arkadaşı Sefa durumu bildiği için o yokken sınıfta herkes meseleyi anlattı. Parasız olduğunu kimsenin bilmesini istemeyen Yiğit, bu durumun anlaşılmasından dolayı utanıyordu. Ama onun yardımsever arkadaşı Sefa ondan habersiz sınıfla paylaşmıştı bu konuyu. Herkes çantasından birer A4 kağıdı çıkarıp Sefa'ya verdi.

Yiğit okula gelince Sefa topladığı kağıtları ona gülümseyerek veri. Yiğit kendisine yapılan bu yardımından habersizdi ancak bir sürü kağıdı olmuştu. Bu sayede çok sevindi. Sefa'ya bunları nereden buldun diyerek soru sormasın ama Sefa hiç oralı olmadı. Burada yardımlaşma anlamında çok güzel bir iş yapılmıştı. Kimse Yiğit'e bu durumu belli etmedi. Önemli olan zorda kalan birine yardım etmek olunca insanlık görevi yerine getirilmişti. O günden sonra Yiğit kafası rahat bir şekilde proje ödevlerini yaptı.

Evet sevgili öğrenciler, bu hikayede ana fikir olarak yardımlaşma konusunu işledik. Yardımlaşma ile bütün sıkıntılar aşılır sonucuna ulaşıyoruz. İşte bu cümle okuduğunuz hikayemizin ana fikridir.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski