Saygı Paylaştıkça Çoğalır Konuşma

Saygı paylaştıkça çoğalır sözü ile ilgili konuşma metninden kısaca söz edeceğiz.

Kalabalıkla iç içe yaşayan insanoğlu her an başkasıyla birliktedir. Bu birlikte geçirilen süre davranışlarımızı saygı çerçevesinde olması çok önemlidir. Bizler genelde başkalarını örnek alıyoruz. Hele saygı gibi insan değer katan güzel bir davranış söz konusuysa ona bakıp biz de aynısını yapmaya çalışıyoruz.

Büyük küçük demeden herkese saygı duymak çok önemlidir. İnsanlar başkasından gördüğü ve etkilendiği çok güzle bir davranışı daha kolay öğrenir. Saygı da bunlardan biridir. Küçük bir çoğa siz saygı duyarsanız onun gönlünü okşamış olursunuz. Hatta gösterilen saygı, insana kendini kıymetli ve özel biri gibi hissettirir. Saygı gören biri de kendi yakın çevresinde saygılı olmaya başlar. Herkes birbirine bakar ve onlar da saygılı olmayı benimser. Bu şekilde toplumda saygı anlayışı giderek çoğalır. Demek ki saygıyı paylaşmak, saygı göstermektir.

Bir insana saygılı ol deyince o, bunu hemen kabullenmez belki ama ona saygılı davranırsanız bundan olumlu anlamda etkilenir. Kendisi de başkalarına saygı duyar. Zaten hayata gözlerimizi açtığımız andan yaşlılığa kadar edindiğimiz birçok davranışı başkasından görerek öğreniyoruz. Söz konusu saygı gibi etkileyici bir tutum olduğunda bunu da ister istemez insan ilişkilerimizde gözlemliyor ve benimsiyoruz. Görüldüğü gibi saygı insanlar arasında paylaştıkça her geçen gün artıyor.

5 Yorumlar

Daha yeni Daha eski