Teknolojik ürünlerin hayatımıza katkısı ile ilgili bir hikaye yazınız.

3. Sınıf için hikaye etkinliği: Aşağıdaki kelime ve kelime gruplarını kullanarak teknolojik ürünlerin hayatımıza katkısı ile ilgili bir hikaye yazınız. Kelimeler: Seda, Seda'nın annesi, çamaşır makinesi, Seda'nın babası, elektrik süpürgesi.

Bir gün Seda, okuldan eve döndüğünde bir şeyler atıştırdıktan sonra dışarı çıkmak istedi. Çok sevdiği, onu soğuktan koruyan hırkasını giymek istedi. Annesi bütün kirli elbiseleri çamaşır makinesine atmıştı. Ona başka bir giysi verdi. Seda o an hırkanın kirli olduğunu hatırladı. Çamaşır makinesi ne güzle şey dedi, kendi kendine. Kirlilerimiz onun sayesinde temizleniyor diye düşündü.

Dışarı çıkıp arkadaşıyla bahçede biraz ip atladılar. Bir saat kadar sonra eve döndü. Artık dinlenme zamanıydı. Biraz dinlenip akşam yemeğinden sonra ödevlerini yapmaya başladı. Annesi de evi süpürmek için elektrikli süpürgeyi çalıştırdı. Salona gelince süpürge bozuldu. Ertesi gün babası elektrikli süpürgeyi tamir ettirdi. Artık her şey yolundaydı. Babası ona teknolojik ürünlerin hayatımıza katkısını anlattı. Çamaşır makinesi olmasa annen bütün kirli çamaşırları elinde yıkamak zorunda kalır ve daha çok yorulur. Elektrikli süpürge olmasa yine evimizin her tarafı tozlanınca ev temizliği uzun sürer ve anneni çok yorar dedi. Bu ürünler ev işlerinde, hayatımızın her aşamasında biz insanlara kolaylık sağlıyor dedi.

Seda annesine bakıp gülümsedi. Onu çok seviyordu. Hiçbir şekilde annesinin yorulmasına gönlü razı olmazdı. Bunu açıkça söyledi. Bu yüzden iyi ki teknolojik ürünler üretilmiş, dedi. Annesi kızının yanına giderek ona sarıldı. Aferin benim küçük prensesime diye onu yanağından öptü. Bunun üzerine çok mutlu olan Seda kalkıp ödevini tamamladı. Kendini bir kuş gibi hafif ve mutlu hissediyordu. Uykusu gelince odasına geçti. Çünkü yarın onu okul bekliyordu.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski