Uçurtma ile İlgili Kompozisyon Yazısı

Bu yazıyı inceleyince uçurtma ile ilgili kompozisyon yazısı oluşturmak için fikir sahibi olabilirsiniz.

Uçurtma bir çocuk için her şey demektir. Çünkü çocuğun dünyasına uçurtma özgürlük, daha önce görülmemiş bir eğlence anlamı katar. Bu nedenle uçurtma uçuran bir çocuk gördüğünüzde onu bir kuş kadar hafif, bütün sıkıntılardan uzak, tamamen eğlenmeye odaklanmış bir halde bulursunuz. Uçurtma çocuğa eşsiz bir mutluluk duygusu hissettirir. Onu en çok rüzgarlı ve açık açık havalarda uçururuz. Çünkü şartlar uçurma uçurmak için elverişli bir hale geliştir. Bu durumda babamız, annemiz, kardeşimizden birini veya hep beraber gideriz kırlara.

Geniş alanlarda uçurtmamızı gökyüzüne salarken çocukluğun eşsiz lezzetini fark ederiz. Bana göre uçurtma uçurmadan geçirilen bir çocukluk gerçek anlamda çocukluk değildir. Çünkü her çocuğun bu güzel duyguyu yaşamasına gerektiğini düşünüyorum. Elimiz bir uçurtma alıp onu gökyüzüne saldığımızda aslında düşlerimizi gerçekleştirebileceğimize dair bir inanç oluşuyor içimizde. Hayatın ne kadar güzel ve yaşamaya değer olduğunu anlıyoruz bu sayede. Bu yüzden beton binaların içine hapsolmuş bir yaşamdan sıyrılıp çocukluğumuz tam anlamıyla yaşamak için dışarı çıkmalı, özgürlüğe kanat çırpmalıyız. Bunu da bize ancak uçurtmalar hissettirir.

Çocukluğu ömrümüzde bir kere yaşadığımızı göz önüne alırsak bütün güzellikleri o dönemde olması gerektiği gibi yaşamak için gayret göstermeliyiz. Çocuklukta oynanan oyunlar, kaygısızca eğlenmeler, sokakta koşturmacalar, ip atlamalardan uçurtma uçurmaya kadar birçok şeyi yapmalıyız. Anlayacağınız çocukluğumuz doya doya yaşamalıyız. Bu nedenle bir çocuğun dünyasında uçurtmanın çok özel bir yeri vardır. O sadece bir eğlence aracı değil hayatın tadına varmayı, özgürlüğü tatmayı, her şeyden en güzel biçimde keyif almayı sağlayan bir şeydir. Son olarak bence her yerde uçurtma şenlikleri yapılsa çok güzel olur. Bunu geleneksel bir etkinlik haline getirirsek uçurtması olmayan bir çocuk bile kalmaz belki.

3 Yorumlar

  1. kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeellllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeebbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski