Çizgi roman hakkında araştırma yapınız ve edindiğiniz bilgileri defterinize not ediniz.

Bu bölümde cevabını verdiğimiz araştırma sorusu: Çizgi roman hakkında araştırma yapınız ve edindiğiniz bilgileri defterinize not ediniz.

Çizimlerden oluşan resimler ve konuşma baloncukları içindeki yazıların meydana getirdiği bütüne çizgi roman denir. Yani normalde okuduğumuz romanlar sadece yazıdan oluşurken çizgi romanlarda adı üstünde gerçek veya kurgu olan olaylar çizimlerle anlatılır. Bu yönüyle çizgi romanlar çocuklar için daha ilgi çekicidir.

Çizgi romanlarda resim kullanılması konuyu daha somutlaştırır. Düz resimsiz bir yazıda okuduğumuz bölüm gözümüzde canlanırken çizgi romanlarda bizzat her sayfada o kısım resimlendirilmiş vaziyettedir. Bundan dolayı çizgi roman denilince aklımızda oluşan ilk çağrışım resimli roman ifadesidir.

İnsanların sözleri, kafasında beliren düşünceler balonların içine yerleştirilerek daha anlaşılır hale getirilir. Bu yüzden çizgi romanı okumak daha keyiflidir. Anlamak daha kolaydır. Bir şeyi yazıyla anlatmak okuyucunun bir yerden sonra sıkılmasına yol açar. Oysa çizgi romanlar resimli anlatıma sahip olduğu için keyifli bir okuma imkanı sağlar.

Sonuç olarak çizgi romanda anlatında görsellik ağır basar. Resimle yazılar bir araya getirilip okuyucuyla buluşturulur. Görsel ögekerin ve yazıların oluşturduğu bu anlamlı yapı okuyana da büyük kolaylık sağlamaktadır. Sonuç olarak çizgi romanda anlatılan her şey resmedilir. Kahramanların fiziksel görünümü, jest ve mimikleri, düşünceleri görselleştirildiği için çizgi romanın çocukların gözünde önemi daha büyüktür.

8 Yorumlar

  1. Bence çokk güzel bir yabnıt olmuş ☺️☺️🤍💚

    YanıtlaSil
  2. Emeğine sağlık ☺️☺️😌

    YanıtlaSil
  3. Çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook güzel ve anlamlı

    YanıtlaSil
  4. bence de çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski