Hasta olduğunuzu düşünerek ziyaretinize gelenlerle aranızda geçen duygusal ortamı anlatan bir hikâye yazınız.

Bu bölümde inceleyip fikir alacağınız hikaye etkinliği: Hasta olduğunuzu düşünerek ziyaretinize gelenlerle aranızda geçen duygusal ortamı anlatan bir hikâye yazınız.

Birkaç gündür hastaydım. Beden dersinde çok koşunca terlemiştim ve ferahlarım diye soğuk su içince o günün akşamında yataklara düştüm. Üç gündür okula gidemediğim için de üzülüyordum. Doktora gidip ilaç falan aldık ama aklım derslerimde ve sınıf arkadaşlarımda kalmıştı.

O günlerde en önemli konular işlenirken benim konu eksikliğim oluştu. Ancak sağlık söz konusu olunca bir şekilde hallederim dedim. Bugün kendimi biraz daha iyi hissediyordum. Annem ara sıra beni yokluyordu. Az önce de sıcak bir ıhlamur kaynatıp getirdi, sağ olsun. O sırada zil çaldı. Kim geldi diye merak ederken hiç beklemediğim bir sürprizle karşılaştım.

Sınıf arkadaşlarım hasta olduğum için beni ziyarete gelmişlerdi. Ellerinde bir poşet ve içinde çok sevdiğim deveci armudu vardı. Onları böyle karşımda görünce çok duygulandım. Gözlerim yaşardı ama gözüme toz kaçtı diyerek konuyu geçiştirdim. Ancak içimden hem çok sevinmiştim hem de bana değer verip yanıma gelmelerinden dolayı içimi farklı bir duygu kaplamıştı.

Gelenler en yakın olduğum dört arkadaşımdı. Her biri halimi hatırımı sordu. Seni çabucak aramıza bekliyoruz, hemen iyileş, dediler. Benim yokluğumu çok hissettiklerini söylediler. Ben de onlardan ayrı kaldığım için duygusal anlamda bir boşluk yaşıyordum. Annem arkadaşlarıma kahve yaptı. Akşamdan artan kakaolu kurabiyelerden getirdi. Onlarla kısa süreli de olsa özlem giderdim. Hepsine teşekkür ettim. Onlar da hasta ziyareti kısa olur, seni fazla yormayalım diyerek evlerine döndü.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski