Milli Mücadele yıllarında yaşamış olsaydınız vatanımızın düşman işgalinden kurtulması için neler yapardınız konulu bir konuşma hazırlayınız.

5. Sınıf Türkçe konuşma etkinliği: “Millî Mücadele yıllarında yaşamış olsaydınız vatanımızın düşman işgalinden kurtulması için neler yapardınız?” konulu bir konuşma hazırlayınız. Konuşmanızdan önce prova yapmayı unutmayınız.

Değerli arkadaşlar, Milli Mücadele dönemindeki şartlar çok zordur. Düşünsenize elektrik yok, insanlar cephede vatan savunması yapıyor. Her yerde acı dolu duygular yaşanıyor. Halkta bir yandan korkulu bekleyiş, bir yandan vatanı koruma duygusu var. Cephede düşmanla amansız çatışmalar var, kimileri yaralanıyor, kimi insanımız şehit oluyor. Ocaklara ateş düşüyor. Yani o dönemin şartları düşündüğümüzden daha da zordu.

Ben de Milli Mücadele yıllarında yaşasaydım, vatanımızın kurtulması için hiç çekinmeden cepheye gider, savaşa katılırdım. Çünkü vatan bizim en önemli değerimizdir. Herkes gibi benim için de vatanın kurtuluşu milletimizin bağımsızlığı demektir. Bu uğurda yapılması gereken ne varsa yapardım. Komutanlarımızın emirlerine uyardım. Bilinçli hareket ederdim. Yeri gelir cephanelik taşırdım, yeri gelir ordumuzun ihtiyaçlarının temin edilmesinde sorumluluk alırdım. Vatan olmazsa hiçbir şeyimiz olmaz. Biz başka devletlere esir olamayız. Vatanımız, için bayrağımız için ne gerekiyorsa, onu yapardım. Düşmanların saldırısından kesinlikle korkmazdım. Verecek bir canımız var, onu da vatanı kurtarmak için veririm diye düşünürdüm. Canımı feda etmekten çekinmezdim. Cephede savaş halindeysem, düşmana karşı savaşırdım. Cephe gerisinde isem askerimize mermi, yiyecek, giyecek, battaniye, yorgan taşırdım.

Kısacası herkes vatan için bir şeyler yaparken evde oturup beklemezdim. Vatanın kurtuluşunda benim de katkım olsun isterdim. Yaralanan askerimize yardım ederdim. Vatanımızın düşman işgalinden kurtulması demek, bağımsız olmak demektir. Ben de hiç durmam, elimden gelen birçok işi severek yapardım. Konuşmamın sonuna geldim. Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim.

18 Yorumlar

  1. çok güzel hocam çok beğendi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlız başka şeyden koyduğunu söyleseydim eminimki o zaman yanmıstın

      Sil
    2. bende kullandim ama degistirdim biraz cok belli oluyo

      Sil
  2. Muq olmuşşşş

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş müpo gerçekten.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık 👌

    YanıtlaSil
  5. ben bunu öğretmene göstersem 0 verirdi internetten alındığı çok belli

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık müq olmuş

    YanıtlaSil
  7. Biraz uzun olmuş ama yinede güzel ellerinize sağlık 👌👏

    YanıtlaSil
  8. Çok guzel yazzcam ❤❤❤

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski